Werkwijze

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorbereiding eerste consult

 Hormonale klachten, spijsverteringsklachten, slechte weerstand, altijd moe, slecht slapen, overgewicht, huidirritaties, gebrek aan energie, maagzuurklachten, burn out allemaal klachten die orthomoleculair heel goed op te lossen zijn.  Ik help je graag om je weer gezond en fit te voelen.

Voorafgaand aan het eerste consult vraag ik je een uitgebreide vragenlijst in te vullen.  Dan heb ik een eerste indruk en de basisgegevens al in het systeem. Dat scheelt tijd in het eerste consult. We bespreken dan ook of je een EMB bloedtest wilt laten doen. ( Afhankelijk van je klachten) 

Intake consult

  Tijdens het eerste consult ga ik uitgebreid in op jou voedingspatroon en neem ik de ingevulde anamnese samen met je door.

We bespreken welke klachten er zijn en wat jouw doelstelling is. We ontdekken welke puzzelstukjes voor jou belangrijk zijn om op te lossen. Bij welk puzzelstuk kunnen we bijvoorbeeld het beste als eerste beginnen?

Aan de hand van deze uitgebreide analyse maak ik een eerste voedings- en supplementen advies In het voedingsadvies gaat het  dan om een aantal gerichte aanpassingen in het voedingspatroon.  De basis is altijd gezonde voeding. De supplementen zijn ter aanvulling van eventuele tekorten. Dit advies bespreken we in een kort vervolgconsult. We bespreken dan ook hoe het vervolgtraject er ongeveer gaat uitzien. En of we korte of lange vervolgconsulten nodig hebben. 

 Vervolg consulten

 Tijdens deze gesprekken bespreken we de voortgang en verfijnen we het voedingsadvies. Een leefstijl verandering kan lastig zijn, ik begeleid je in dit traject. Het kan zijn dat ik aanvullend onderzoek adviseer zoals bloedtesten , ontlastingsonderzoek of onderzoek naar voedingsallergieeën.

Afhankelijk van waar je aan wilt werken bespreken we of we korte consulten of lange consulten nodig hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?