Slecht immuunsysteem

Het immuunsysteem of afweersysteem is het verdedigingssysteem van ons lichaam tegen infectueuze stoffen en/of organismen. Dit systeem bestaat uit allerlei afweermechanismen, waarbij diverse cellen en organen betrokken zijn. Er zijn heel veel oorzaken van een verzwakt afweersysteem:

  • Stress
  • Roken
  • (Overmatig) alcoholgebruik
  • Verkeerde eetgewoonten
  • Slecht slapen
  • Milieuvervuiling

Slecht immuunsysteem klachten: problemen met immuunsysteem

Mensen met een slecht immuunsysteem zijn vele malen vatbaarder voor ziektes dan mensen met een goed immuunsysteem. Ben je voortdurend verkouden of grieperig of heb je vaak keelpijn of weinig energie? Genezen wondjes langzaam of gaan ze snel ontsteken? Heb je het idee dat je vatbaar bent voor elk griepje dat langskomt? Dan kan het zijn dat je immuunsysteem niet goed genoeg werkt.

Een betere weerstand opbouwen: hulp bij weerstandsproblemen

Je zult merken dat je meer energie krijgt wanneer je immuunsysteem verbetert. De basis van het opbouwen van een betere weerstand is overigens altijd voeding. Soms is het nodig om tijdelijk of blijvend supplementen te gebruiken. Dat kunnen we bepalen door diverse testen. Op basis van de test wordt altijd een persoonlijk voedings- en suppletie-plan gemaakt.

Als je weerstand optimaal functioneert krijgen micro-organismen minder kans en blijf je gezond!  Zeker in deze tijd heel belangrijk!

Contact

Heb je last van een slecht immuunsysteem en wil je graag mijn hulp inschakelen op het gebied van orthomoleculaire therapie om de gevolgen van een slecht immuunsysteem aan te pakken? Of heb je behoefte aan meer informatie hierover? Dan kun je uiteraard contact met mij opnemen. Je kunt mij telefonisch bereiken door naar het volgende nummer te bellen: 0630199484. Ik help je graag verder!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?